27.04.2014
*sommerfest 13.06.2014, Dansk Centralbibliotek*


NEXUS

Arrangementer

Projekter

Arkiv

Team

Guestbook

Presse

Partnere

Impressum


KUNSTLABOR
--------------------------
 Arrangementer

 

2014

13.06.2014 sommerfest

Under mottoet „Naturens vækst og fornyelse” fejrer vi vores årlige sommerfest sammen med Dansk Centralbibliotek i Flensborg og KUNSTpädagogischesLABOR i Norderstraße, den 13.06.2014.

I samarbejde med Melissa Matheis er der opstået en ganske særlig kooperation. Melissa, der blev kendt gennem balletaktionen ”Græsstrået” sidste år, vil lave en danseworkshop sammen med børnehavebørn om temaet planter. Børnene vil vise de voksende planters bevægelser gennem dans. Dany Heck, leder af KUNSTpädagogischesLABOR, arbejder med temaet ”at male til musik og bevægelse” med unge fra fritidshjemmet i Flensburg Neustadt.

Et stort tak til Karl Fischer fra Dansk Centralbibliotek, som har muliggjort denne kooperation.

Udover disse aktioner kan besøgende bl.a. også beundre billeder fra KUNSTpädagogischesLABOR fra de sidste år. Derudover  sker der mange flere ting på en sjov og farverig eftermiddag.

Vi glæder os til festen og inviterer hjerteligt alle NEXaner og venner af KUNSTpädagogischesLABOR!

___________________________

2013


(Nini Theilade “Midsummer Night`s Dream”)

 

23. februar: det første møde i arbejdsgruppen „Græsstrået“

Arbejdsgruppen „Græsstrået“ mødes den 23.02.2013 for første gang i Dany Hecks atelier i Flensborg.

28. februar: Møde på Knivsberg (KulturBoost)

Fra 28.02-01.03.2013 mødes for første gang 30 kunstnere fra regionen i Bildungsstätte Knivsberg. Deres opgave er at udvikle nye ideer for regionen. Mødet finder sted inden for rammerne af kulturaftalen mellem Sønderjylland og Slesvig under  mottoet “KulturBoost”. I alt blev der bevilget 1,25 millioner kroner til aftalen. (Dermed er „KulturBoost“ en del af den nye, grænseoverskridende kulturaftale, som omfatter kommunerne Tønder, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa, Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg og Flensborg by.)

16. april: Interreg Round Table

12. juni: Åbning af KUNSTpädagogischesLabor

Den 12. juni bliver KUNSTpädagogischesLABOR under ledelse af Dany Heck åbnet. Åbningen finder sted i Dany Hecks atelier.

August: KUNSTpädagigischesLabor viser værker af børn og unge omkring temaet „intervention i det offentlige rum“ i forbindelse med AabenraaARTweeks.

16. november: Premiere på „Græsstrået“ i Alsion i Sønderborg, „En hommage til Nini Theilade“ (balletprojekt med Stela Korljan, Melissa Matheis og mange flere)   

 ___________________________ 

2012

 

1. Arbejdsmøde

NEXUS-initiativgruppen mødtes den 30. august til første sonderingssamtaler på Universität Flensburg i atelieret på faget kunst på Institut für Ästhetische-Kulturelle Bildung.

 

Symposium 03.11.2012

Den 03.11.2013 mødtes omkring 100 kunst- og kulturformidlere og medarbejdere i turistbrachen for at snakke sammen om det dansk-tyske grænselands kulturelle chancer og muligheder. Første kreative ideer til eventuelle kooperationer og fælles projekter blev diskuteret.

Vi siger mange tak til:

Petra Nicolaisen (medlem af den Schleswig-Holsteinischen Landtag)UniFlensburgNexusPro2017

Frank Kupfer (forvaltningschef på Universität Flensburg)

Werner Fütterer (næstformand i BDK)BDK-tale om Nexus_neu.mp3 (AAC-Audio) (på tysk)